Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

COVID-19 maatregelen

Laatste wijziging op deze pagina: 5 juni 2021.

We Zien Je Hier Graag! Vanzelfsprekend staat daarbij ieders veiligheid voorop.
 

Welke coronamaatregelen gelden er in West-Zeeuws-Vlaanderen?

In West-Zeeuws-Vlaanderen gelden de landelijke regels. Download de infographic hier voor de meest actuele maatregelen.  

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar West-Zeeuws-Vlaanderen wil komen voor vakantie, weekend of dagtrip?


Ook voor bezoekers van West-Zeeuws-Vlaanderen geldt het landelijke advies. Download de infographic hier voor de meest actuele maatregelen. Voor meer informatie over verblijf in Zeeland kunt u terecht op Zeelandveilig.nl. Alle typen accommodaties mogen worden verhuurd. Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens zijn open. Hotels zijn open, maar restaurants in een hotel zijn gesloten. Eten bestellen of afhalen blijft mogelijk. 

 

Is de horeca in West-Zeeuws-Vlaanderen geopend?


Horecazaken (cafés, restaurants en restaurants in een hotel) zijn onder bepaalde voorwaarden open van 06.00 tot 22.00 uur. Er zijn maximaal 50 gasten per terras en 50 gasten binnen toegestaan. Er zijn vaste zitplaatsen, zelfbediening is niet toegestaan en reserveren is verplicht. Reserveren aan de deur is toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor  kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Het blijft mogelijk om maaltijden af te halen bij restaurants of deze te laten bezorgen. Check hiervoor de lokale mogelijkheden. Na 22.00 uur geldt een alcoholverbod voor verkoop, bezorgen en nuttigen in de openbare ruimte.

 

Zijn locaties, zoals restaurants, musea, theaters, sportlocaties en andere toeristische plekken in West-Zeeuws-Vlaanderen geopend? 


Stap voor stap is steeds meer mogelijk. 
 • Culturele instellingen: musea en monumenten mogen binnen weer open. Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig mag zijn. Ook bioscopen, filmhuizen, poppodia en theaters kunnen weer open onder voorwaarden zoals reserveren, een gezondheidscheck, en vaste zitplaatsen. Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig mag zijn. Een uitzondering hierop zijn de grote zalen met een capaciteit van 1000 vaste zitplaatsen of meer. Hier mogen maximaal 250 personen op 1,5 meter zitten. Dit is exclusief personeel.
 • Recreatie: de binnenruimtes van attractie-, natuur- en dierenparken mogen ook open. Zoals reptielenverblijven of overdekte attracties. Ook casino’s en spellocaties, sauna’s en wellnesscentra mogen open. Hierbij geldt maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter of maximaal 50 personen per ruimte op 1,5 meter afstand. Wat er geldt is afhankelijk van de aard van de activiteit. Dus of men zich verplaatst of grotendeels zit. Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht. Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen en personen van eenzelfde huishouden. Bezoekers dragen binnen een mondkapje
 • Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten zijn weer open. Denk hierbij aan de verhuur van boten, kano’s en fietsen. Er gelden wel voorwaarden: maximaal 1 persoon per 10m2 en op elke verhuurlocatie mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Rondvaarten en bus- en bootexcursies zijn nog niet toegestaan.
 • Volwassenen boven de 27 jaar mogen overal buiten sporten in groepsverband. Er gelden wel voorwaarden: sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen. Buiten in groepsverband sporten mag met maximaal 30 personen. Kleedkamers en douches zijn gesloten. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
 • Jongvolwassenen van 18 tot 26 jaar mogen overal buiten sporten in groepsverband. Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Zij mogen wedstrijden spelen, maar alleen met teams van de eigen sportclub.
 • Locaties voor binnensporten, zoals sportscholen en zwembaden zijn weer open. Er gelden voorwaarden: maximaal 30 personen per ruimte aanwezig. Voor personen vanaf 18 jaar geldt: individuele sportbeoefening mag. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit betekent dat in een ruimte maximaal 15 tweetallen kunnen sporten. Voor kinderen tot en met 17 jaar gelden geen beperkingen. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Kleedkamers en douches zijn gesloten. Alle sauna’s zijn momenteel gesloten. Dit geldt ook voor sauna’s op sportlocaties. 
 • Zwembaden zijn enkel open voor sportbeoefening. Er mag dus bijvoorbeeld geen gebruik van de glijbanen worden gemaakt. Kleedkamers in zwembaden zijn wel open. 
 • Alle locaties voor contactberoepen zijn weer open. Reserveren, gezondheidscheck en registratie zijn verplicht.
 • Alle winkels mogen weer open volgens hun reguliere openingstijden. Dit betekent dat ook koopavonden weer zijn toegestaan. Ook mogen er meer mensen in een winkel: 1 per 10 vierkante meter. 
 • Voor buiten geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen als zij geen huishouden vormen (uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar).
 • Voor binnen geldt maximaal 4 personen op bezoek per dag als zij geen huishouden vormen (uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar).
Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle publieke binnenruimten.

Check Zeeland.com voor meer veelgestelde vragen omtrent COVID-19.

 

Reizen vanuit België naar West-Zeeuws-Vlaanderen

Vanuit de Vlaamse overheid wordt reizen sterk afgeraden en iedereen die naar het buitenland vertrekt voor een periode langer dan 48 uur dient alle voorschriften te volgen.  
 
Bij thuiskomst in België
Reizigers afkomstig uit België dienen na een verblijf van langer dan 48 uur in West-Zeeuws-Vlaanderen (Zeeland) bij terugkomst een Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Op basis van je antwoorden, berekent het formulier of je beschouwd wordt als een hoog risicocontact. Krijg je een sms? Je bent een hoog risicocontact. Je moet in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een code per sms. Deze quarantaine en test zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimum € 250 als je dit niet respecteert. Krijg je geen sms? Je hoeft niet in quarantaine en je dient je niet laten testen.

 

Reizen vanuit Duitsland naar Nederland 

 • Reizen vanuit Duitsland naar Nederland wordt niet geadviseerd. 
 • Wordt er toch gereisd vanuit Duitsland naar Nederland, dan gelden strenge inreisbeperkingen en quarantaine verplichtingen. Let op: de regels verschillen per deelstaat. Zie bron