Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

COVID-19 maatregelen

We Zien Je Hier Graag! Vanzelfsprekend staat daarbij ieders veiligheid voorop.

De maatregelen rondom het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor jouw bezoek aan West-Zeeuws-Vlaanderen. Laatste wijziging op deze pagina: 25 februari 2021.
 

HORECA
Alle cafés en restaurants zijn gesloten tot en met tenminste 15 maart. Afhaal is mogelijk. De regels gelden ook voor cafés en restaurants bij hotels (voor hotelgasten). Cafés en restaurants in andere gebouwen, zoals bijvoorbeeld musea, zijn ook dicht.
 

RETAIL
Vanaf 3 maart zijn alle winkels enkel open op afspraak, met uitzondering van de essentiële detailhandel die gericht is op eerste levensbehoeften. Winkels mogen bestellingen bij de klant thuis bezorgen. Afhalen is toegestaan bij alle winkels.
 
Voor de essentiële winkels geldt het volgende: 
Alle winkels zijn vanaf 20.00 uur gesloten, met uitzondering van winkels waar overwegend levensmiddelen worden verkocht. Tussen 20.00 uur en 06.00 uur is verkoop of bezorgen van alcohol verboden. Supermarkten hanteren speciale winkeltijden voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.
 

CULTUUR
Tot en met tenminste 15 maart zijn alle instellingen voor vermaak zoals theaters, musea, concertzalen, bioscopen, casino’s, dierenparken, pretparken voor publiek gesloten.
 

VERBLIJF

Vakantie in eigen land 

  • Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres.
  • Mijd drukte en reis buiten de spits naar je bestemming. Reis ter plekke zo min mogelijk.
  • Houd je als reiziger in eigen land aan alle basisregels. Bij klachten die horen bij corona blijf je thuis en bel je 0800-1202 om je te laten testen op het coronavirus. 

BASISREGELS
De versoepelingen van de Corona-maatregelen zijn alleen mogelijk als we ons allemaal aan de basisregels houden. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de maatregelen verder versoepeld kunnen worden. Houd je dan ook aan onderstaande richtlijnen: 
  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
  • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels