Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

COVID-19 maatregelen

Laatste wijziging op deze pagina: 17 januari 2022

We Zien Je Hier Graag! Vanzelfsprekend staat daarbij ieders veiligheid voorop.


Coronavirus

Tijdens de meest recente persconferentie over Corona hebben premier Rutte en minister Kuipers enkele versoepelingen aangekondigd die per 15 januari zijn ingegaan. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. De horeca en de culturele sector blijft nog gesloten.
 


Welke coronamaatregelen gelden er in West-Zeeuws-Vlaanderen?

In West-Zeeuws-Vlaanderen gelden de landelijke regels. Algemeen geldt: was je handen, houd afstand en schud geen handen, zorg voor voldoende frisse lucht en werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Blijf thuis bij klachten en gebruik een zelftest. Laat je bij een positieve uitslag testen bij de GGD. Ontvang thuis niet meer dan 4 personen vanaf 13 jaar. Dit geldt ook op je vakantieverblijf. Buiten is het advies om met niet meer dan 4 personen ouder dan 13 jaar samen te zijn. 


Waar moet ik rekening mee houden als ik naar West-Zeeuws-Vlaanderen wil komen voor vakantie, weekend of dagtrip?

Ook voor bezoekers van West-Zeeuws-Vlaanderen geldt het landelijke advies. Download de infographic voor de meest actuele maatregelen. Voor meer informatie over verblijf in Zeeland kun je terecht op Zeelandveilig.nl


Ik verblijf als toerist in Zeeland en heb mogelijk coronagerelateerde klachten. Wat moet ik doen?

Voor milde klachten is het advies om u te laten testen. Bel 0800-1202 voor een afspraak. Meer informatie lees je op de website van GGD Zeeland.
 

Reizen vanuit België naar West-Zeeuws-Vlaanderen

Raadpleeg altijd de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor de meest actuele informatie over reizen naar Nederland. Voor de meest actuele geldende maatregelen in Nederland, kijk op hier deze pagina.
 

Reizen vanuit Duitsland naar Nederland 

Nederland is voor Duitsland geen coronarisicogebied. Lees hier het volledige reisadvies.