Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

COVID-19 maatregelen

Laatste wijziging op deze pagina: 29 november 2021

We Zien Je Hier Graag! Vanzelfsprekend staat daarbij ieders veiligheid voorop.


Coronavirus

De besmettingscijfers en ziekenhuisopnames in Nederland lopen snel op. Het kabinet wil voorkomen dat de zorg die andere patiënten dan coronapatiënten nodig hebben, wordt afgeschaald. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen nodig zijn.
 


Welke coronamaatregelen gelden er in West-Zeeuws-Vlaanderen?

In West-Zeeuws-Vlaanderen gelden de landelijke regels. Op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is, houd je 1,5 meter afstand van andere mensen en daar geldt de plicht een mondkapje te dragen. Voor winkels en dienstverlening zoals kappers en horeca gelden aangepaste openingstijden. De basisregels blijven: was vaak uw handen, houd 1,5 meter afstand, schud geen handen, hoest en nies in je elleboog, zorg voor voldoende frisse lucht en bij klachten blijf je thuis en laat je je direct testen.
 


Waar moet ik rekening mee houden als ik naar West-Zeeuws-Vlaanderen wil komen voor vakantie, weekend of dagtrip?

Ook voor bezoekers van West-Zeeuws-Vlaanderen geldt het landelijke advies. Download de infographic voor de meest actuele maatregelen. Voor meer informatie over verblijf in Zeeland kun je terecht op Zeelandveilig.nl

Alle typen accommodaties mogen worden verhuurd. Hotels zijn open. Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens zijn open. Ontvang thuis (of op je vakantieadres) maximaal 4 gasten per dag.Zijn winkels geopend?

Ja, winkels zijn open maar er gelden aangepaste openingstijden en het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening zoals kledingwinkels, contactberoepen zoals de kapper en casino's zijn open tot 17.00 uur.
  • Essentiële winkels, zoals supermarkt, dierenwinkel en drogisterij zijn open tot 20.00 uur.


Is de horeca in West-Zeeuws-Vlaanderen geopend?

Eet- en drinkgelegenheden mogen open tussen 05.00 uur 's ochtends en 17.00 uur 's avonds. Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig, zowel binnen als buiten op het terras, met uitzondering op afhalen. Een vaste zitplaats is verplicht. Kijk hier voor een overzicht van de West-Zeeuws-Vlaamse restaurants.

 

Wanneer heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

Het gebruik van een coronatoegangsbewijs is verplicht voor:

  • Horeca (binnen en buiten op het terras)
  • Museum
  • Bioscoop en theater
  • Concert en festival 
  • Evenementen (kunnen plaatsvinden tot 18.00 uur én met een vaste zitplaats en met een maximum van 1250 personen per ruimte)
  • Sportlocaties binnen (vanaf 18 jaar). Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.

 

Ik verblijf als toerist in Zeeland en heb mogelijk coronagerelateerde klachten. Wat moet ik doen?

Voor milde klachten is het advies om u te laten testen. Bel 0800-1202 voor een afspraak. Meer informatie lees je op de website van GGD Zeeland.
 

Reizen vanuit België naar West-Zeeuws-Vlaanderen

Raadpleeg altijd de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor de meest actuele informatie over reizen naar Nederland. Voor de meest actuele geldende maatregelen in Nederland, kijk op hier deze pagina.
 

Reizen vanuit Duitsland naar Nederland 

Nederland is voor Duitsland geen coronarisicogebied. Lees hier het volledige reisadvies.