Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

COVID-19 maatregelen

Laatste wijziging op deze pagina: 11 augustus 2021.

We Zien Je Hier Graag! Vanzelfsprekend staat daarbij ieders veiligheid voorop.
 

Welke coronamaatregelen gelden er in West-Zeeuws-Vlaanderen?

In West-Zeeuws-Vlaanderen gelden de landelijke regels. Download de infographic voor de meest actuele maatregelen.  

Er is heel veel mogelijk, maar 1,5 meter afstand houden is de norm. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer en in het voortgezet onderwijs geldt de mondkapjesplicht. De horeca is open van 06.00 tot 00.00 uur en een vaste zitplaats is verplicht. Nachtclubs en discotheken zijn dicht. Evenementen kunnen alleen plaatsvinden als er een vast zitplaats mogelijk is. Met coronatoegangsbewijzen is 2/3 van de bezoekerscapaciteit toegestaan. De 1,5 meter afstand is dan niet verplicht. De basisregels blijven: handen wassen, 1,5 meter afstand houden en bij klachten blijf je thuis en laat je je direct testen.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik naar West-Zeeuws-Vlaanderen wil komen voor vakantie, weekend of dagtrip?


Ook voor bezoekers van West-Zeeuws-Vlaanderen geldt het landelijke advies. Download de infographic voor de meest actuele maatregelen. Voor meer informatie over verblijf in Zeeland kun je terecht op Zeelandveilig.nl. Alle typen accommodaties mogen worden verhuurd. Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens zijn open. Hotels, restaurants en winkels zijn open.
 

Ik verblijf als toerist in Zeeland en heb mogelijk coronagerelateerde klachten. Wat moet ik doen?

Voor milde klachten is het advies om u te laten testen. Bel 0800-1202 voor een afspraak. Meer informatie lees je op de website van GGD Zeeland.
 

Reizen vanuit België naar West-Zeeuws-Vlaanderen

Raadpleeg altijd de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor de meest actuele informatie over reizen naar Nederland. Voor de meest actuele geldende maatregelen in Nederland, kijk op deze pagina.
 

Bij thuiskomst in België

Was je langer dan 48 uur in Nederland? Dan gelden deze regels.
 

Reizen vanuit Duitsland naar Nederland 

Nederland is voor Duitsland geen coronarisicogebied. Wanneer je de afgelopen 10 dagen alleen in Nederland was, dan hoef je je niet vóór vertrek te registreren en hoef je bij aankomst ook niet in thuisquarantaine. Lees hier het volledige reisadvies.