Zomerexpositie in 't kerkje van Waterkandkerkje

Waterlandkerkje
25-06-2022 13:00 t/m 2-07-2022 17:00
Franka op de Beke schilderijen
Bram de Kraker beelden

Franka op de Beke
Na mijn verhuizing van Noord-Brabant naar Zeeuws-Vlaanderen in 2005 besloot ik mijn passie te volgen. In Terneuzen bij Toonbeeld begon het voorzichtig met een cursus Gemengde Technieken.
Na goede ervaringen was de tijd rijp voor een opleiding schilderen aan de kunstacademie KA in België, die ook inmiddels al enkele jaren geleden is afgerond.

Mijn belangstelling gaat uit naar schilderen op linnen met olieverf en ik maak graag grote werken. De onderwerpen en situaties kunnen variëren van het schilderen van vervallen ruimtes/ interieurs en portretten. Mijn inspiratie haal ik uit kranten/ tijdschriften of foto’s die ik zelf maak en waar ik dan mijn eigen invulling aan geef. Mijn stijl kan ik
omschrijven als Realistisch met een Impressionistische toets.
In mijn portretten probeer ik de ziel van de geportretteerde te raken.

Mail: info@frankaopdebeke.nl
Website: www.frankaopdebeke.nl

Bram de Kraker
Voornamelijk werk ik in speksteen en de beelden hebben over het algemeen een abstract karakter. Dit heeft allemaal te maken met mijn achtergrond. Geboren in Axel in 1947 werd er bij mij, na een meer dan 35 jaar lange carrière aan de universiteit in Eindhoven een aantal serieuze oogkwalen geconstateerd. Dit leidde tot een nagenoeg blind zijn. Dus toen ik na de pensionering de vurige wens koesterde om toch nog mijn creatieve kant te ontwikkelen, bleef eigenlijk enkel het werken in speksteen over. Dat is nu ruim acht jaar mijn grote passie geworden.
Wat ook meetelt is het feit dat vanwege mijn beperking al het werk ‘met de handen’ moet gebeuren. Dus zonder gebruik van elektrische hulpmiddelen die ons het leven vaak zoveel vergemakkelijken. Maar dit betekent dat tijdens de vele uren ‘handwerken’ de gedachten alle kanten op kunnen gaan. En daaruit destilleert dan heel vaak de essentie van waar je het bij het beeld over zou willen laten gaan.

Mail: a.d.kraker@zeelandnet.nl
Website: www.bramsbeelden.nl

 

Organisatie

Naam
Zomerexpositie in 't kerkje van Waterkandkerkje
Adres
Sint Pietersdijk 15 Sint Kruis
E-mailadres
peterhofstede@kpnmail.nl