Zomerexpositie in 't kerkje van Waterlandkerkje

Waterlandkerkje
06-08-2022 13:00 t/m 13-08-2022 17:00
Erik de Boer schilderijen en beelden

Erik de Boer
Van jongs af aan (1991) zit er een artistieke drive in mezelf. Hele pakken papier werden volgetekend op vakantie en tussen de schuifdeuren werd regelmatig een optreden verzorgd. Mijn eerste atelier was de zolderkamer en ik ben in 2015 afgestudeerd als acteur/theatermaker. Kunstenaar in hart en nieren en niet in een bepaalde kunstuiting te vatten. De disciplines vloeien wel eens in elkaar over, wat opvallende crossovers oplevert.

Recycling-art
In de beeldende kunst ben ik vooral bezig met tekenen, schilderen en beeldhouwen. In mijn werk verstop ik persoonlijke ervaringen en verhalen in figuratieve symbolische vormen en kleuren. Ook onderwerpen als natuur, milieu(vervuiling), massaproductie en massaconsumptie zitten in mijn werk. Ik werk met rest- en afvalmaterialen, zowel in mijn beelden als schilderijen. Mijn materiaalkeuze is gebaseerd op de noodzaak van hergebruik: bewustwording creëren en de afvalstroom reduceren. Het spontane en experimentele vormt een rode draad in mijn oeuvre, wat ook terug te zien is in mijn andere disciplines.

Multi-performance
De optredens gaan van kleine solo performance tot grote theaterproducties. Mijn straattheaterpersonage spreekt humoristisch en vervreemdend tot de verbeelding. De montagevoorstellingen zijn zeer vermakelijk tot ontroerend.
De dadaïstische voordrachten van eigen werk zijn prikkelend en confronterend. Daarbij speel ik een breed repertoire wereldmuziek op accordeon en componeer van solo tot orkestbezetting.

Mail: e.d.deboer@live.nl
Website: www.erikdeboerart.com

Organisatie

Naam
Zomerexpositie in 't kerkje van Waterlandkerkje
Adres
Sint Pietersdijk 15 Sint Kruis
E-mailadres
peterhofstede@kpnmail.nl