Waterdunen Vogelroute

Breskens
21-05-2022 09:00 t/m 21-05-2022 12:00
Waterdunen is een uniek natuur- en recreatiegebied van 350 hectare aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Hier heeft het getij de hoofdrol. In de vogelroute-excursie staan vogels centraal. Je wandelt samen met een gids over de paden en de bruggen en bekijkt de vogels die hier rusten, eten en broeden.

Waterdunen is een geliefd tussenstation voor trekvogels. Ze vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die hier neerstrijken op de speciaal voor hen aangelegde broedeilanden. De grote stern, dwergstern, kokmeeuw en visdief broeden hier hun eieren uit en brengen hun jongen met veel gekrijs groot.

Trek stevige schoenen aan, want de excursie van 3,5 uur neemt u mee over een route van bijna 6 kilometer.

Onderweg vertelt de gids over het samenwerkingsverband dat dit bijzonder natuur- en recreatiegebied mogelijk heeft gemaakt. In Waterdunen werken namelijk vijf partijen samen: de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, Waterschap Scheldestromen, Molecaten en Het Zeeuwse Landschap. Natuurlijk kom je ook alles te weten over de kustversterkingswerken, de plannen voor het recreatiegebied en de reeds aanwezige en toekomstige natuurwaarden.

Let op: honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan.

Organisatie

Naam
Waterdunen Vogelroute
Adres
Brugstraat 51 Wilhelminadorp
Telefoonnummer
0628427418
E-mailadres
a.bogers@hetzeeuwselandschap.nl