Koffieconcert

Sluis
15-05-2022 11:00 t/m 15-05-2022 12:30
Ons trio, bestaande uit Eric Fennis, blokfluit, Maaike Roelofs, barokcello en zang, en Vaughan Schlepp, klavecimbel en piano, brengt een bijzonder en boeiend programma met bewerkingen van Johann Sebastian Bach. De werken van Bach hebben tijdens zijn leven en tot heden velen geïnspireerd om arrangementen te maken. Er zijn weinig componisten wiens werken zich zo goed laten bewerken voor compleet andere bezettingen en dit programma toont vele kanten van de kunst van het arrangeren. Zo beginnen we met een vrolijke triosonate, oorspronkelijk voor orgel gecomponeerd, en bewerkt door ons voor blokfluit, cello en klavecimbel. Bach heeft vele stukken voor solo instrumenten gecomponeerd, bij voorbeeld voor solo viool, cello of fluit, en Vaughan Schlepp heeft een aantal delen uit dit repertoire bewerkt voor solo klavecimbel. In dit programma laten we het origineel en de bewerking vergelijken. We sluiten de eerste helft af met een wervelend vioolconcert van een tijdgenoot van Bach, door Bach bewerkt voor orgel, en door Schlepp bewerkt voor blokfluit, cello en klavecimbel.

Ook in de eeuwen daarna heeft Bach vele componisten geïnspireerd tot arrangeren en, in tegenstelling tot het meeste repertoire rondom het klavecimbel, leent de piano zich uitstekend voor het vertolken hiervan. In de tweede helft brengen we een aantal eigen bewerkingen van o.a. cantate delen en andere beroemde werken.

Maaike Roelofs is, behalve een veelgevraagde celliste, ook zeer gewild als vertolker van haar eigen liederen, gecomponeerd op teksten van haar vader, en bewerkt door ons voor blokfluit, zang en piano. Wij vonden dit een mooie en passende afsluiting van ons programma.

Organisatie

Naam
Koffieconcert
Organisatie
Stichting Johan Hendrik van Dale
Adres
Groote Markt 1 SLUIS
Telefoonnummer
0117455020
E-mailadres
info@stichtingjhvandale.nl