FOODREGIO WZVL

#smakenvanwestzeeuwsvlaanderen

Een heerlijke streek. Dat is West-Zeeuws-Vlaanderen zeker. Boerenkaas van de kaasboerderij, vers getapte melk, romige ijsjes, Zeeuwse wijn of struisvogellikeur… Het zijn lekkernijen die je ontdekt tijdens een tocht door West-Zeeuws-Vlaanderen. 
 

WEST-ZEEUWS-VLAANDEREN ALS FOODREGIO OP DE KAART

West-Zeeuws-Vlaanderen is een bestemming die bekend staat om haar mooie natuur, maar ook steeds meer om het (hoogwaardige) culinaire aanbod aan horecazaken en unieke bereidingen van chefs. Een bestemming die je kunt beleven met je zintuigen, door te proeven, te voelen, te zien, te ruiken van al hetgeen uit zee en van het land komt. Voor Marcin Beaufort reden genoeg om de streek als foodregio op de kaart te zetten.
 

HONESTY BOX

Naast boerderijwinkels vind je in West-Zeeuws-Vlaanderen ook heel wat kraampjes langs de weg. Boeren verkopen hier hun groente en fruit. Al kun je er ook terecht voor lekkernijen als eigengemaakte jam, vruchtensausen, meel, mosterd en fruitsappen van eigen appels, peren of frambozen en cadeau- of picknickmanden. Zorg wel voor gepast (of klein) geld, want in de meeste gevallen is er geen wisselgeld aanwezig. Het geld stop je in een brievenbus of geldkistje, dat de Engelsen zo mooi ‘honesty box’ noemen.