Verdwenen Zwinhavens

Vanaf 3 juli 2021 

In de middeleeuwen verbond de brede Zwingeul Brugge en Vlaanderen rechtstreeks met zee en zorgde zo voor gouden tijden. Langs de geul lagen dé tophavens van Europa, maar de geul verzandde en de havens verdwenen. Via innovatieve technologieën komt deze terug tot leven in een belevingsexpo in het Zwin Natuur Park en een fietsroute met virtual reality kijkers.

 

Expo en fietsroute
In de expo zie je de evolutie van de Zwinstreek en maak je een virtuele bootreis langs de Zwingeul met al zijn internationale bedrijvigheid. In het kijkcentrum tonen twee virtual reality kijkers de evolutie van het landschap vanuit de lucht. De fietsroute laat je het Zwinlandschap tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge ontdekken. Naast de kijkers in het Zwin Natuur Park, vind je langs de route vier outdoor vitual reality kijkers. Wie door een kijker loert, komt virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Je kan 360° om je heen kijken. Scan zeker de QR-code op de kaart, zo  krijg je meldingen op je smartphone over archeologische vondsten in het landschap. Alles wat je te zien krijgt, is historisch correct en gebaseerd op onderzoek van de Universiteit Gent. 

 

Data
  • Expo Verdwenen Zwinhavens: van 3 juli tot 7 november 2021, inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.
  • Fietsroute Verdwenen Zwinhavens: van 3 juli tot oktober 2023, bewegwijzerd (keuze tussen 60, 44 of 31 km), gratis fietskaart.
Alle info: www.verdwenen-zwinhavens.be