The Talk Of The Town

Interview van 29 juni 2020

Na een verbouwing van 1,5 jaar is het bekende hotel-restaurant De Rode Leeuw omgetoverd tot The Talk Of The Town. Het resultaat mag er zijn! Tijd om even kennis te maken.

De van origine Brabantse Hermine en Peter waren al jaren verknocht aan West Zeeuws-Vlaanderen. De voorbije 12 jaar verbleven ze regelmatig in hun vakantiehuisje in Cadzand-Bad. Het kwam steeds vaker voor dat Hermine zei: “Ik zou hier zó graag willen wonen.” Drie jaar geleden voegde het echtpaar de daad bij het woord en namen ze De Rode Leeuw over. Hermine: “De eerste twee seizoenen hebben we alles bij het oude gelaten. Ook om te ervaren hoe het is om een horecazaak te runnen. Beiden hebben we namelijk een andere achtergrond. Peter is van origine fiscalist en zelf ben ik psycholoog. We vinden het belangrijk goed voor onszelf en de ander te zorgen, en dat is toch wat je doet in de horeca. Na het tweede seizoen besloten we het pand grondig te verbouwen. De hele basis is aangepakt. Van elektra tot riolering, niks is hetzelfde gebleven. Nu is het écht van onszelf.”

“Met Gastropub The Talk willen we de wereldse gast aanspreken. Een plek waar mensen elkaar in een goede sfeer willen ontmoeten. Denk aan het gemoedelijke van een Engelse pub, inclusief een Famous Pub Burger, Ribs of Fish & Chips. Door de vriendelijke tarieven is het ook makkelijker hier vaker af te spreken met vrienden of familie. Vandaar ons motto ‘A good deal for a great meal’. We wilden heel graag iets doen wat we zelf heel leuk vinden. Als we zelf op vakantie gaan, gaan we ook altijd op zoek naar een plek als deze.”

The Talk is duidelijk. Maar waar staat The Town voor? Hermine: “Via The Town verhuren we zes studio’s. Iedere studio is voorzien van een keuken en zitruimte en is daardoor zeer geschikt voor langer en/of zakelijk verblijf. Er valt bij ons veel te kiezen. Niet alleen in grootte, maar ook in faciliteiten en prijs.”

Leuk feitje: The Talk Of The Town is de enige gelegenheid in West Zeeuws-Vlaanderen waar je kunt genieten van een lekkere pint Guinness. Wij zeggen: cheers, mate!
Contact info
The Talk Of The Town
Dorpsplein 13 ZUIDZANDE
Volg ons