Vue Mer

Interview van 28 juli 2020

Vue Mer. De naam geeft de grootste troef van dit nieuwe restaurant al prijs. Want gelegen bovenop het duin van Cadzand-Bad word je hier getrakteerd op een fantastisch zicht op het strand en de zee.

We hebben afgesproken met de uit Zwolle afkomstige Kim en Mitchel.
Mitchel: “Ik heb al eerder in West Zeeuws-Vlaanderen gewoond en tijdens die periode is een hechte vriendschap ontstaan met Bas, onze compagnon. Uiteindelijk ging ik terug naar Zwolle, maar de vriendschap bleef. We hebben tegen elkaar gezegd dat als we de kans zouden krijgen om samen een zaak te openen, dat we die met beide handen zouden aangrijpen. En die kans deed zich afgelopen februari voor. Kim: “Ik heb altijd graag aan zee willen wonen. Toen we in februari kwamen kijken, begon de zon te schijnen precies op het moment dat we bij het pand aankwamen. Noem het een teken 😉. We wonen hier erg graag. Het is echt een ander stukje Nederland. Bourgondisch en gemoedelijk. Hoewel het keihard werken is, voelen we ons toerist in eigen land. Ons dagelijks uitzicht zal hier zeker iets mee te maken hebben.”

Over het concept hebben Mitchel en Kim niet lang hoeven nadenken. Mitchel: “In de streek zijn veel restaurants op niveau, waar we bewust de concurrentie niet mee willen aangaan. Zelfs rijke mensen hebben wel eens zin in een tosti, niet waar? Het beste uit mijn 15 jaar ervaring heb ik gemixt tot de gerechten die nu op onze menukaart staan. Mijn lijfspreuk is ‘goed is goed’. We kopen zoveel mogelijk lokaal. Vis zoek ik eigenhandig uit bij de lokale visboer en de groenteboer komt dagelijks verse spullen leveren. We maken zoveel mogelijk zelf en koken nagenoeg niet uit een pakje. Al ontkom je er anno nu helaas niet helemaal aan.” Kim vult aan: “De keuken is het domein van Mitchel. In het restaurant ben ik verantwoordelijk voor de service. Gastvrijheid met humor noem ik het. En dat wordt gewaardeerd. Vue Mer is een beachy plek waar je romantisch uit eten gaat, borrelt met vrienden of simpelweg geniet van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie. Een soort huiskamer aan zee.”

Met de opening van Vue Mer is een mooie droom werkelijkheid geworden. De komende tijd focussen Kim en Mitchel zich op het perfectioneren van het aanbod. Mitchel: “We willen graag anticiperen op de wensen en behoeften van onze gasten. Op termijn gaan we werken met een zomer- en winterkaart, waardoor de gerechten elke zes maanden wisselen. Ook komt er nog een toffe eyecatcher in de zaak. Een bevriend kunstenaar gaat namelijk binnenkort aan de slag met een kunstwerk.” Mitchel, Kim, laat je ons iets weten als het kunstwerk klaar is? Wij zijn alvast reuze benieuwd! 💛
Contact info
Vue Mer
Boulevard de Wielingen 2 H CADZAND
Volg ons