Theetuin Nieuwe Haven

Interview van 5 april 2021

Eerst moesten de schapen hun deel van de tuin opgeven. Later ontkwam ook het voetbalveldje van zoonlief niet aan de groene vingers van zijn moeder. Catja had een nieuwe hobby, tuinieren. “Doordat we ook een akkerbouwbedrijf hebben, gingen we zomers altijd op pad in eigen land. We ontdekten dat steeds meer mensen hun tuin openstelden. Dat bracht ons op het idee. De tuin was er klaar voor en ik wilde graag anderen ervan laten mee genieten. Tja, en toen moest ook mijn man eraan geloven; ik had een deel van zijn schuur nodig 😉. Maar eerst ben ik me gaan verdiepen in de wereld van thee. Als theesommelier weet ik nu alles over smaakbeleving en wat er bij thee komt kijken. Het op de juiste manier zetten, het juiste water gebruiken, de juiste temperatuur van het theewater.” Het juiste water? Het kraanwater in Nederland is toch van prima kwaliteit? Catja: “Voor het perfecte kopje thee zet ik thee van Spa blauw. Leidingwater is te hard.”

High tea
Wie denkt dat je in een theetuin alleen maar thee kunt drinken, heeft het mis. Bij de Nieuwe Haven schenken ze met net zo veel plezier een kopje koffie of verfrissend biertje in. En lekkers uit eigen keuken mag natuurlijk niet ontbreken: huisgemaakte taart, ovenkoek, brownies. “Waar het mij vooral om gaat, is mensen een ontspannen moment bieden. Verspreid over de 2500 m2 tuin zijn verschillende zitjes in de zon of schaduw. Bij minder weer zit je lekker op de veranda of behaaglijk binnen in de sfeervol ingerichte schuur. High teaën kan dan ook het hele jaar door. Ik maak alles zelf; de clotted cream, lemon curd, scones. Buitenom de openingstijden zijn groepjes vanaf tien personen ook op afspraak van harte welkom.

PS
De schaapjes hebben overigens een mooie nieuwe weide gekregen 😉. Samen met hun lammetjes, de kippen, konijnen, ezels en de pony is het een vrolijke beestenboel. Eén dag in de week is de theetuin het domein van dochter Jorien die met haar cliënten van Eigenwijs dagbesteding de dieren verzorgd.
Contact info
Theetuin Nieuwe Haven
Nieuwe Havenweg 4 SCHOONDIJKE